U bent nu hier: Home / Familie conflicten / Scheidingsbemiddeling

Scheiden

scheidingsbemiddeling zwolle ScheidingAls het samenleven niet meer lekker loopt, kan scheiden onvermijdelijk zijn. Als één van de partners echt wil stoppen met de relatie komt die scheiding er meestal wel.

Ook kunt u samen beslissen dat het beter is om uit elkaar te gaan. Als je voor scheiding kiest, kun je er samen aan meewerken dat het hele traject goed verloopt. Gezond verstand speelt daarbij zeker een rol.

Bij samenwonenden kunnen zich vrijwel dezelfde problemen voordoen. Als er minderjarige kinderen zijn is ook voor samenwonenden een ouderschapsplan verplicht.

Wij kunnen je helpen de dingen op een rijtje te zetten.

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis, waar naast praktische zaken ook veel emotie bij komt kijken. Wij helpen jullie door middel van een gestructureerde, persoonlijke en betrokken aanpak het overzicht te bewaren.

Tijdens onze gesprekken bespreken we stap voor stap alle zaken die tijdens een scheiding geregeld moeten worden. De verdeling van de zorg voor de kinderen is hierin een belangrijk onderdeel.
 

Wij vinden het ook van belang dat er zo snel mogelijk worden gekeken naar de mogelijkheden, ná de scheiding.

Als je nog volop in het proces van loslaten zit is vooruit kijken soms lastig, wij helpen jullie daarbij.  Omdat scheiden daarnaast hand in hand gaat met het financiële vraagstuk zal dit uitgebreid aan de orde komen. Wij merken dat veel stellen zich zorgen maken over de gezamenlijke woning. Moet het verkocht worden of kan één van jullie er blijven wonen, ook daar besteden wij aandacht aan en doen in daar waar nodig op financieel specialisten

Kindercoach

Tijdens en na het scheidingstraject kunnen we jullie ook in contact brengen met een kindercoach waarmee we samenwerken. Een kindercoach kan jullie helpen de kinderen te begeleiden in het traject van echtscheiding. Ook de kinderen zelf kunnen bij de kindercoach terecht met vragen of voor een gesprek.

Ervaring

Afgelopen jaren hebben we al veel stellen geholpen de scheiding succesvol en met onderling begrip af te ronden. En toch blijft iedere scheiding weer uniek. Scheiden is maatwerk, er zijn geen 2 mensen zoals jullie. Het is onze rol om in kaart te brengen wat er tussen jullie afgesproken moet worden en daar afspraken over te maken. Wanneer we uiteindelijk alle stappen hebben besproken en jullie samen afspraken hebben gemaakt, stel ik een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan op waarin alles staat beschreven.

Kosteloze kennismaking    

Eerst zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Tijdens dit eerste gesprek maken jullie kennis met de bemiddelaar. Hij/zij vraagt naar jullie verwachtingen en vertelt wat de Rijdende Conflictbemiddelaars voor jullie kunnen betekenen.

Als er voldoende vertrouwen is van beide kanten, wordt er een vervolgafspraak gemaakt. Hierin inventariseren we alle zaken die van belang zijn voor jullie scheiding. In een volgend gesprek komen onderwerpen als verdeling van vermogen, ouderschapsplan, alimentatie, etc. aan bod. In het laatste voortgangsgesprek wordt het ouderschapsplan definitief gemaakt en het concept convenant doorgesproken. Alle documenten worden ondertekend en de juridische procedure wordt in werking gesteld waarbij de Rechtbank uiteindelijk uitspraak zal doen. Ook dit maakt onderdeel uit van onze dienstverlening.

Plan uw vrijblijvend oriëntatiegesprek

 

scheidingsbemiddeling zwolle HenkZomerPASscheidingsbemiddeling zwolle KarinStadtmanPASscheidingsbemiddeling zwolle DirkBuitenhuisPAS

 

facebook