U bent nu hier: Home / Laatste nieuws / Hoera, een conflict?!

Hoera, een conflict?!

Mensen vragen ons weleens hoe we zelf als conflictcoach (mediator) met een conflict omgaan. Een terechte vraag. Maar ook een gewetensvraag. Want wij weten net als iedereen dat het hebben van een conflict niet leuk is. Het kan veel (negatieve ) energie kosten en soms zelfs een slapeloze nacht. Of twee.

scheidingsbemiddeling zwolle ruzie

Als conflictcoaches kunnen we misschien handige en goede adviezen geven. Maar ook wij zijn helaas door ons eigen toedoen weleens een belangrijke vriendschap verloren. De praktijk zelf is altijd weerbarstiger vooral als u zelf onderdeel bent van een conflict!
En toch, er is wel iets dat we graag met u willen delen.

Stel u voor dat u een feestje organiseert. Leuk!

scheidingsbemiddeling zwolle feestjes2

u zet de uitnodiging op de mail. Natuurlijk met een datum, tijdstip en locatie. u maakt zelf een taart, een gezellig buffetje. Of, waarom niet, u laat alles bezorgen door de hippe cateraar bij u in de buurt. O ja, u zet op de uitnodiging dat iedereen behalve een goed humeur verder niets hoeft mee te nemen.
Zo, alles prima geregeld! Hoewel? Even de buren melden dat u een feestje geeft tot in de late uurtjes. Beetje lawaaiig wordt het misschien wel. Dus weet u wat? u nodigt gewoon de buren ook uit! Is dat ook weer opgelost.
Zo’n feestje zelf? Ach, dat gaat meestal vanzelf wel goed. Waarschijnlijk wordt het een top feest – dankzij of ondanks alle regel dingen – met veel gezelligheid, lol, een goed gesprek, etc.
Weet u wat nu zo vreemd is?
Zo druk we ons maken om een feestje. Zo weinig doen we om vooraf eens na te denken hoe we onze ruzies eigenlijk regelen. Dat is eigenlijk raar, want bij een beetje ruzie lopen de gemoederen toch snel op. We zeggen of doen soms dingen waar we achteraf behoorlijk veel spijt van hebben. Bovendien, een lastige bijkomstigheid bij een conflict is, om te gaan met emoties zoals boosheid, frustratie of woede. Meestal weten we daar geen raad mee. Of het nu gaat om de boosheid van de ander of die van onszelf.
Het goede nieuws.

Omgaan met een conflict kunt u leren!

Tip :Spreek spelregels af met uw partner, met uw collega of met uw vriend (in).

Wilt u weten hoe? Volg onze blog in december.

facebook