U bent nu hier: Home / Laatste nieuws / Wat is uw oplossing om een vechtscheiding tegen te gaan?

Wat is uw oplossing om een vechtscheiding tegen te gaan?

Deel met ons uw ervaringen, ideeën of mening.
Wij gaan graag met u in gesprek!

scheidingsbemiddeling zwolle autozwgeel

Relatiecrisis
Uit cijfers blijkt dat 83% van ons te maken krijgt met een relatiecrisis. Een belangrijke factor hierbij is de rol verandering van partner naar ouder. Het duurt gemiddeld anderhalf jaar voor beginnende ouders om te wennen aan het ouderschap. Het blijkt in de praktijk lastig om een goede balans te vinden tussen de rol als ouder en partner. Met als gevolg dat de relatie onder spanning komt te staan.
Wij herkennen dit fenomeen zelf ook heel goed.

Scheiden zonder ruzie
Niemand is voor vechtscheidingen. Iedereen wil ze graag voorkomen. Ook ouders. Ze willen het graag goed doen, en veel ouders doen het ook goed. Maar in een complexe scheiding kunnen ze de belangen van hun kinderen uit het oog verliezen. Ook een mediation of een juridische procedure kan dit niet voorkomen.

Als kind kies je niet voor een scheiding. U kiest niet voor de ruzie, de verwijten, de juridische strijd en al helemaal niet voor de kampen die er kunnen ontstaan. Ouders zijn zich niet altijd bewust maar zo’n vechtscheiding kan ernstige gevolgen hebben voor kinderen.

Alle jonge ouders in preventieve therapie?!
Vindt u het een oplossing dat jonge ouders een preventieve therapie of een cursus krijgen aangeboden? Of vindt u dit een brug te ver want te betuttelend?

We nodigen u graag uit om uw tips, ideeën met ons te delen en te bespreken.

facebook