U bent nu hier: Home / Zakelijke conflicten / Arbeidsconflicten

Arbeidsconflict? Los het op met mediation

scheidingsbemiddeling zwolle ScheidingU bent werknemer of werkgever en u heeft een arbeidsconflict. Voor geen van beide is dit een prettige periode. Dit beseffen wij als mediators voor arbeidsconflicten maar al te goed. U wilt snel een einde aan een lastige situatie. Maar hoe?

Specialist voor uw conflict

Onze mediators zijn specialist in het oplossen van arbeidsconflicten en andere zakelijke conflicten. Wij begeleiden u tijdens de gesprekken. U bespreekt met uw werkgever of werknemer wat u wenst en wat haalbaar is. Gaat u verder met het arbeidscontract, maar dan op een andere voet met goede afspraken? Of gaat u in goed overleg uit elkaar?

Het hoeft vooraf niet direct duidelijk te zijn wat u wilt. Tijdens de mediationgesprekken komt u hier verder mee. Alles wat u belangrijk vindt, kan ter tafel komen.

Heldere spelregels

Mediation kent heldere spelregels. Dit geeft u nieuwe ruimte om het gesprek met elkaar aan te gaan. Zo ligt de geheimhouding diep verankerd in de mediationovereenkomst. Daarnaast is een mediation vrijwillig: u kunt stoppen als u dat wilt. Tegelijk geldt: alleen met voldoende commitment kunnen partijen tot een oplossing komen. Ook houden de mediators zich aan duidelijke gedragsregels.

Oplossen in vier stappen

In stappen ziet de mediation van een arbeidsconflict er als volgt uit:

  1. Telefonische kennismaking
  2. Afzonderlijke intakegesprekken met werkgever en werknemer
  3. Eén of meer gezamenlijke mediationsessie(s)
  4. Slotsessie: Partijen tekenen een vaststellingsovereenkomst en kunnen verder met hun toekomst, gezamenlijk of apart.

 

Plan uw vrijblijvend oriëntatiegesprek

 

scheidingsbemiddeling zwolle HenkZomerPASscheidingsbemiddeling zwolle KarinStadtmanPASscheidingsbemiddeling zwolle DirkBuitenhuisPAS

 

facebook